Uzavíratelné zip sáčky nahrazují klasické igelitové pytlíky, do jejichž útrob jsme dlouhá léta ukládali svačiny a různé drobnosti v domácnosti. Je to v podstatě totéž, pouze s tím rozdílem, že sáček má pevný a stabilní uzávěr, který nepropouští nic dovnitř ani ven. Co je pro tyto výrobky charakteristické a proč jim dát přednost před viditelně dražšími plastovými dózami a podobnými skladovacími proprietami?
Kdo propadl kouzlu uzavíratelných sáčků a řadí se ke kreativním lidem, jistě si dovede představit, jaký poklad za pár korun má k dispozici. Co bychom mohli o těchto výrobcích potvrdit, a proč způsobily doslova revoluci v průmyslovém odvětví balicích materiálů?
Žádný zdravotní problém – nízkohustotní polyetylen je natolik prověřený materiál, že se stěží dnes najde někdo, kdo by jej zařazoval mezi toxické patogeny. Je to jeden z nejvyužívanějších plastů ve zdravotnictví a potravinářském průmyslu již mnoho desítek let. Můžete do něj zabalit svačinu, stejně jako léky nebo potravinové doplňky a nic se nestane. V polyetylenu se skladují i krev a krevní plazma.
Nezabere žádné místo – nejsou to krabičky, plechovky ani dózy, které vás omezují svými pevnými tvary. Plastový sáček uzavíracím zipem vyplní skladovací prostor podle vašich představ, stačí jej vhodně stlačit a tvarově přizpůsobit.
Vytlačíte z nich vzduch – při skladování potravin se může hodit vytlačení přebytečného vzduchu z nitra sáčků, čímž se vnitřní obsah lépe chrání před rozkladem, a zároveň se ušetří další skladovací prostor.
Dovnitř je vidět – někdy nemusíte sáček ani popisovat, kupříkladu vlašské ořechy, strouhaný kokos, mák nebo arašídy snadno rozpoznáte pouhým pohledem. Stejně tak zabalené potraviny v chladničce a v mrazáku a samozřejmě další předměty z domácnosti. A pokud trváte na popiscích, sáček lze popsat lihovým fixem anebo polepit samolepicím štítkem.